×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Yeni Zaman Birimi :'FLİCK'

8.05.2018 / www.ntv.com.tr


Platforma entegre ettiği özellikler ile basında yer bulan sosyal medya devi Facebook bu sefer daha ilginç bir neden ile gündemde.

Facebook yeni bir zaman birimi icat etti! Nanodan büyük, mikro saniyeden küçük olan zaman birimin everilen isim ise "flick".


Facebook mühendisleri tarafından geliştirilen yeni zaman birimi flick, "kare anı" kelimesinin İngilizcesi olan "frame tick"in kısaltmasından türetildi.

Facebook'un yeni bir zaman birimi icat etmesinin altında yatan neden ise bir süredir yoğun mesai harcadığı sanal gerçeklik.

Flick'in mucidi Oculus mühendisi Christopher Horvath'a göre, saniyede tek bir kare ile çalışılan projelerde FPS ("Frame Per Second")

yani bir saniyede kaydedilen ya da gösterilen kare sayısı) sisteminin yetersiz kalıyor.

 

Flick tam da bu yetersizliği ortadan kaldırmak için icat edildi. 24 FPS bir videoda her bir kare toplam 0,04166666667 saniye

ya da 41666666,669 nano saniye uzunluğundadır.


Ancak bu hesaplama rakamların karmaşıklığı nedeniyle oldukça zor. Öte yandan 24 FPS bir filmde her bir karenin uzunluğu

29.400.000 flick olarak hesaplanabiliyor. Başka bir deyişle hesabı yapacak kişiler tekrarlayan küsüratlardan kurtarılıyor.



Kaynak: www.ntv.com.tr

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN