×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Starbucks'ta Yeni Ödeme Yöntemi!

14.05.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Dünya çapında oldukça geniş bir müşteri potansiyeline sahip olan ve yeni nesil kahvecilerinin başında gelen Starbucks, ödeme yöntemlerine getirdiği oldukça farklı varyasyonlar ile son zamanlarda çok konuşulan bir marka olmuştur.

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara duyulan ilginin artması ve hemen hemen her kesimden insanın birer borsa yatırımcısı haline dönüşmesini fırsat bilen Starbucks da bu yeni trende uyum sağlayarak mağazalarında kripto para ile ödeme yöntemi getirerek yepyeni bir oluşuma kucak açmıştır.


Strabucks'ın Özgün Ödeme Seçenekleri Her Daim Fark Yaratıyor

Dünyaca tanınan ve oldukça fazla müdavimi bulunan bir kahve markası olan Starbucks kendine özgü geliştirmiş olduğu ödeme yöntemleri ile de diğer markalar arasında sıyrılan bir markadır. 2015 senesinde kendi ödeme uygulamasını hayata geçiren Starbucks, bu uygulama sayesinde ödemelerini gerçekleştiren müşterilerine yılın belli zamanlarında çeşitli hediyeler vererek bir kez daha gönülleri kazanmıştır. Tamamen kendi geliştirdiği bir uygulama yöntemi ile ödeme kabul eden marka, günümüze ayak uyduran bir firma olduğunu en iyi şekilde göstermektedir. Bu yüzden kripto para piyasasını da yakından takip eden markanın yeni hamlesi bu para birimleri vasıtası ile ödeme kabul etmek olmuştur.

Blockchain teknolojisi ve kripto para yöntemlerini kullanmak için adım atan firma pek çok sanal para kullanımına açık bir sistem geliştirerek Bitcoin gibi en bilindik sanal paraların yanında yer alan diğer kripto paralar için de ödeme kabul etmektedir. Bitcoin haricinde piyasada yer alan irili ufaklı pek çok kripto paranın günlük hayatta kullanılmasına da olanak sağlayan bir uygulama olan kripto para ile ödeme seçeneği, sanal paraların varlığının kanıtlanmasında ve yerlerinin sağlamlaştırılmasında da oldukça önemli bir rol oynamaktadır.


Markaların Yeni Trendi: Kripto Paralar

Ülkemizde de başka markalar tarafından ufak ufak kullanılmaya başlanan bu sistem sayesinde artık sanal paraların da alış veriş hayatında yer alması kaçınılmaz bir hale gelmektedir. Bu sayede yalnızca yatırım amacı ile kullanılmakta olan kripto paralar günlük hayatın da birer parçası haline gelmiş olur. Özellikle Starbucks gibi köklü bir markanın bu sistemi mağazalarında kullanmaya başlaması ile oldukça ses getiren ve diğer markalar tarafından da kabul görmeye başlayan bu sistem kısa bir müddet sonra hemen hemen her köklü markanın uyguladığı bir yöntem olamaya adaydır.

Tamamen sanal bir cüzdan vasıtası ile elinizde tuttuğunuz kripto paraların yatırım haricinde sosyal ve günlük hayatınızda da yer alması neredeyse bir devrim niteliği taşıyan bir hareket olarak kabul edilebilir. Starbucks gibi önder bir firma tarafından kabul gören bu sistem diğer markaların da bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırmasına yol açmış ve bu sistemin en doğru şekilde işlemesi adına çeşitli uygulamalar ve farklı ödeme sistemleri geliştirilmeye başlanmıştır.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN