×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Profesyonel Web Sitesi Hazırlama İpuçları

1.11.2019 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Profesyonel Web Sitesi Hazırlama İpuçları

Profesyonel bir web sitesi hazırlayarak daha fazla insana hitap etmek istiyorsanız bazı kurallara uygun bir site hazırlamanızda fayda vardır. Öncelikle hazırlayacağınız sayfanın arka fonu ve düzenli olması çok önemlidir. Dağınık ve karışık bir site ziyaretçi için yorucu olacağından uzun süre kalmak istemeyecektir. Site ana sayfasını sade ve düzenli tutarken yazılarınız, fotoğraf ve simgeleriniz bir hiyerarşi içinde sayfaya yerleştirilmelidir. Sitenizde vurgulamak istediğiniz konular için kontrast, boyut, boşluk ve renk detaylarını uygun şekilde düzenleyin. Kolay okunabilen bir web sitesi her zaman ziyaretçilerin daha çok tercih edeceği bir sayfa olacaktır. Yazılarınızın tamamı aynı punto ve yazı tipi ile düzenlenmelidir. Yazı boyutu kolay okunabilir şekilde olmalıdır. Sitenizin okunabilirliği yüksek olduğunda daha çok tercih edilen bir sayfa olacaktır.


Profesyonel Web Sitesi Nasıl Olmalıdır

Profesyonel bir web sitesi hazırlamanız için uygulamanız gereken hususlardan biri de sayfa düzeninizdir. Ziyaretçilerin sitenizde rahat gezebilmeleri ve aradıklarını bulabilmeleri için kolay kullanılabilir özellikler tercih edin. Dikey kullanıma uygun bir sayfa düzenleyin. Ana sayfaya menü yerleştirmeniz ziyaretçinin aradığı konuyu kolay bulabilmesi için önemli bir seçenektir. Ara sekmesi kullanmanızda uygun olacaktır. Ana sayfanızda yayınlayacağınız bir logonuz ve kendinize has renkleriniz mutlaka olmalıdır. Böylece ziyaretçilerin bilinçaltında siteniz yer alır ve aynı ziyaretçilerin tekrar gelmesini sağlamış olursunuz.



Profesyonel Bir Web Sitesi İçin Yapılacaklar

Profesyonel bir web sitesi için yapmanız gereken en önemli konulardan biri de sitenin mobil uyumlu olmasıdır. Artık birçok ziyaretçi akıllı telefonları ile web sayfalarına ulaşıyor. Bu sebeple mutlaka sitenizi mobil uyumlu olarak ayarlayın. Bunun yanı sıra tüm arama motorlarında aynı kalitede görünüyor olmasına da dikkat etmenizde fayda vardır. Profesyonel bir site için uygun site ismini seçin. Site isminiz kolay akılda kalan ve çok uzun olmayacak şekilde seçilmelidir. Sitenizin daha çok insan tarafından ziyaret edilmesi için seo uyumlu bir sayfa olması önemlidir. Google aramalarında görünebilecek tarzda konu başlıkları ve anahtar kelimeler kullanmaya dikkat edin. Tüm bu püf noktalarına dikkat ederek profesyonel web sitesi hazırlayabilirsiniz. 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN