×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Microsoft'tan Yapay Zekâya Yatırım

4.09.2019 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Microsoft'tan Yapay Zekâya Yatırım

Son dönemlerde önem kazanan yapay zeka; insan eliyle yapılan, sayısal verilerle oluşturulmuş bir akıl örneğidir. İlk kez 1956’da oluşturulan yapay zekâ, eksiklikler yüzünden fazla ilgi görmemiştir. Yapay zekâ, matematik, felsefe, dil bilimi ve psikoloji alanlarından yararlanarak oluşturulmaktadır. 21. yüzyılın bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle beraber, yapay zeka alanlarında çalışmalar hız kazanmıştır. Teknolojide önemli bir yer kazanan yapay zeka; sağlık, finans, ekonomi ve otomotiv alanlarında kullanılmaktadır. Elektrikli otomobiller, sinema filmleri gibi yaratıcı fikirler giderek artmaktadır. Bazı bilim adamları;  yapay zekanın kötü sonuçları da olabileceğini savunmaktadır. Yapay zeka üzerine çalışmalar yapan şirketlerden biri de Bonsai şirketidir. Markalaşmış Microsoft bilişim; yapay zeka üzerine yaptığı yatırımlarla biliniyor. Daha önceden yatırım yaptığı yapay zeka şirketlerine bir yenisini daha ekleyerek, Bonsai şirketini de kendi bünyesine katmıştır.


Yapay Zekanın Faydaları

Sosyal hayatımıza kolaylık sağlayan yapay zeka teknolojileri, özellikle sağlık alanında umut verici sonuçlar ortaya koymaktadır. Yapay zeka teknolojilerini kullanarak, çoğu hastalığa kesin çözümler bulunması planlanmaktadır. Bunun dışında hayati tehlike oluşturabilecek iş sektöründe, yapay zeka kullanılması, insan hayatını tehlikeye atmadan, verimli sonuç almada etkili bir yöntemdir. İnsanlarda duygulardan kaynaklanan odaklanma, dalgınlık gibi sorunların, yapay zekada mantıksal olarak işlemesi, trafik kazalarını önleme ve tehlike anında karar verme sürecini kolaylaştırıcı bir etki oluşturmaktadır. Bunun gibi hayatı kolaylaştırıcı ve insan güvenliğini sağlayıcı birçok fikir ile yapay zeka teknolojisine olumlu bakılmaktadır.


Dünyadaki En Zeki Yapay Zeka Şirketleri

Baidu Çin’de arama motoru, yüz ve ses tanıma teknolojileri üzerine çalışmalar yapan firmalardan biridir. 2017 yılında da sürücüsüz araçlar üreterek, dünya çapında adını duyurmuştur. Aynı şekilde Tesla şirketi de sürücüsüz ve elektrikli araç teknolojisi ile tanınmaktadır. Nvidia şirketi ise bilgisayar oyunlarının grafik yönüyle ön plana çıkmaktadır. Radyoloji, EKG ve gen araştırmaları gibi sağlık konusunda da Enlitic şirketi yer almaktadır. Facebook; mimik ve yüz tanıma ile ilgili çalışmalarda bulunarak, olumlu sonuçlar elde etti. Son olarak Microsoft; yapay zeka teknolojisini, toplumun güncel sorunlarını bilgisayar ortamında çözebilmek adına kullanmak için çalışmalar yapmaktadır.

 

 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN