×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

IOS Yazılım Geliştirmede Hangi Veritabanı Kullanılır

3.07.2019 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


IOS yazılım geliştirmede hangi veritabanın kullanılmasının daha doğru olacağı konusu oldukça karışık ve birçok seçeneğin olduğu bir konudur. Bu konuda eğer herhangi bir veritaban kullanılma durumu ortaya çıkarsa 3 tane seçenek bulunmaktadır. Bu veritabanlar ise Realm, SQlite, Core Data programlarıdır. Bu veritabanları sırası ile ele alıp, inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.

 

Realm Veritabanı

  

Realm son yılların en çok tercih edilen veritaban programıdır. SQlite ve Core Data veritabanlarına göre daha hızlı çalışmaktadır. Birkaç tane yazılan kod tüm işler hızlı bir şekilde halledilmektedir. Cross platformu olduğu için Android gibi yerlerde sorunsuz şekilde kullanılmaktadır. Bu veritabanı kullanmak için en az IOS 8 olması gerekmektedir. Dokümantasyonu oldukça iyi seviyededir. Hipmunk, Dubsmash gibi programlarda da rahatlıkla kullanıldığı için kullanıcılara güven vermektedir.

 

SQlite Veritabanı

  

Bu açık kaynak veritabanı hem android hem IOS da çok sık kullanılmaktadır. Kullanışlı ve basit bir program olduğu için kullanıcılarına rahatlık sağlamaktadır. Çoklu işlemleri aynı anda yapma ve açma olanağı sunar. Verileri kısıtlama seçeneği mevcuttur. Veri değiştirme ve tabloyu silme gibi işlemlerde hafızaya yükleme yapmaz.

 

Core Data Veritabanı

 

Bu veritaban Apple tarafından başından beri sunulan bir seçenektir. Yer kaplama açısından SQlite veritabanına göre daha fazla yer kaplamaktadır. Kayıtları daha hızlı bir şekilde yapmaktadır. Veri konusunda kısıtlama seçeneği yoktur. Diskten hafızaya yüklenmesi gerekir, çünkü hafızada çalışır. Güncelleme ve silme gibi işlemleri yapabilmek için data programını tekrar yüklemek gerekmektedir.

 

En Doğru Seçenek Hangisidir?

 

IOS yazılımı için veritaban seçmekte zorlanan ve bu 3 seçenekten hangisini seçeceğini bilemeyenler realm veritabanını seçerek işlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde halledebilirler. Realm veritaban programı son yıllarda en çok tercih edilen ve kullanım konusunda rahatlık sağlayan bir veritaban kaynağıdır. İşlemlerin hem hızlı hem de sorunsuz bir şekilde çözülmesini sağlarken aynı zamanda kolay kurulumu sayesinde tercih edenleri zor durumda bırakmamaktadır. Microsoft için veritaban seçimi konusunda tereddüt edenler içinde özellikle IOS yazılım geliştirme de realm diğer seçeneklere göre daha doğru ve kullanışlı bir tercih olacaktır.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN