×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Hangi Proje Yönetim Aracı Tercih Edilmeli

25.06.2019 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Hangi Proje Yönetim Aracı Tercih Edilmeli

Proje yönetimlerinde girişimcilerin projelerinde yer alanların aynı sayfa üzerinde aktif ve daha verimli çalışabilmesi çok önemlidir.   Özellikle projeler geliştikçe projelerin farklı bölümlerini takip etmek bir hayli zorlaşıyor. Bu sorunların önüne geçmek adına geliştirilen proje yönetim eğitimi ve araçları projelerin başarılı bir şekilde tamamlanmasına büyük katkı sağlıyor. Peki, hangi projede hangi proje araçları kullanılmalıdır? Girişimcilerin çoğu bu konu hakkında epey bilinçsizidir.  Projede rastgele proje aracı kullanmak pek etki olmaz. Bu nedenle proje araçlarının çeşitlerini bilmek gerekir. Bir girişimcinin projelerinde kullanabileceği proje araçları şunlardır; Sendtaks, Bynder Orbit,  Asana,Basecamp, Pivotaal Tracker,  Kanban Tool Blossom, Sprintly, Team Gantt, Codebase…

 

Proje Yönetim Araçları Seçerken Bütçeye ve Organizasyon Türüne Dikkat Edin

Eğer projeniz orta düzeydeyse ve buna uygun bir yönetim aracı tercih edecekseniz ve projeniz diğerlerine göre karmakarışık bir konu içeriyorsa proje aracı seçiminde oldukça dikkatli olmanız gerekir.   Projenin başladığı ilk zamanlarda projeyi yürütmek oldukça kolay olurken projenin sonuna doğru bu durum bir hayli güç olmaktadır.  Bu nedenle projeye uygun yatırım aracını seçmek projenin başarılı bir şekilde bitmesine olanak sağlamaktadır.  Proje yatırım araçları seçerken;

1-      -Proje yatırım araçlarınızı mobile göre optimize edilmiş olmasına dikkat edin.

2-      -Mümkünse proje yatırım araçlarının çeşitli uygulamalar ile bütünleşmiş edilebiliyor olmasına dikkat edin

3-      -Beklentileriniz gerçekçi olsun.

4-      -Proje yatırım araçlarını destekleyecek bir kurumun olması gerekir.

 

Proje Yönetim Araçları Neden Önemli

Proje yatırım araçları proje yönetiminde iş bölümünü sağlanması ve projede işlerin takip edilmesi konusunda oldukça etkili bir uygulamalardır.  Proje yatırım araçları sayesinde farklı kişilere farklı işler sağlanır ve projeye dâhil olmuş herkese mail yoluyla yazılı ya da sözlü olarak görev dağılımı yapabilir.  Bu sayede de proje yöneticilerin işleri bir hayli kolaylaşır. Projeye dahil olanlar işlerinin yüzde kaçını yaptıklarını da güncelleyerek proje yöneticisine projenin durumunu dilediği zaman gösterebilir.   Ayrıca projedeki kişiler görevlerini ne zamanda yaptıklarını ve kaç saat çalıştıklarını bu araçlar sayesinde takip edebilirler. Burada en büyük avantaj yöneticilerindir. Çünkü proje yöneticileri de proje araçları sayesinde projelerini tek panel üzerinde takip edebilecekleri gerekli durumlarda yorumlar yaparak buradan geri bildirimler vererek proje çalışanlarını bilgilendirebilecekler.

 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN