×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Google, Depolama Hizmeti Olan Google One'ı Duyurdu!

21.05.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Google, yeni paketlerinde dâhil olacağı, daha ucuz olan bir depolama şekli sunacağını duyurdu. Bu depolama şekli Google One ürünü olarak piyasaya sunulacak. Bu ürün sayesinde Google müşterilerin daha uygun fiyatlara depolama hizmeti almasını hedefliyor. Buna ek olarak ilk defa G Suite işletme hesabını açan müşteriler için de canlı destek hattı sunulacak.

Yeni Google, Canlı Destek Özelliği De Bulunan Google One’ın Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Google Drive kullanan müşteriler 15 GB olan alanı ücretsiz olarak kullanabiliyor. Ancak kullanılan alan 2 TB olduğunda 19.99 dolar gibi bir ücret ödüyorlardı. Yeni Google hizmeti ise çok daha ekonomik olacak ve Drive için 2 TB 19.99 dolar iken aynı depolama alanı Google One için sadece 9.99 dolar kadar olacak. Yani neredeyse yarısı fiyatına indiğini söylemek mümkün oluyor. Farklı Google One seçenekleri de mevcut durumda bulunuyor. 100 GB depolama için 1.99 dolar aylık alınırken, 200 GB depolama alanı için sizden 2.99 dolar ücret tahsil edilecek. Ücretlendirme aylık olarak ödenecek. 1 TB'lik plan ise tamamen çıkarılıp yerine ek ödeme yapmadan 2 TB paketine sahip olma şansı sunuluyor. 2 TB üzerinde bir paket talebiniz varsa bunlar değişmeyecek. Yani Google Drive ile aynı fiyatlandırmaya tabi tutulacaklar.


Yeni Google, Canlı Destek Özelliği De Bulunan Google One’ın Ne Zaman Piyasaya Sürülmesi Planlanıyor?

Google, yeni paketlerin de dâhil edileceği, daha ucuza mal olan bir depolama şekli sunacağını duyurdu. Ancak ne zaman sunacağını kesin olarak belirtmedi. Bu model için Google Drive'dan bir üst model demekte mümkün oluyor. Uygulamadan ilk yararlanacak kişiler ise Google Drive hesapları ücretli olan müşteriler olacak. Önümüzdeki ay piyasaya sunulması büyük bir merakla bekleniyor. Ücretli hesap kullanan müşteriler ilk önce bu sürümü deneyimleyecek. Bu kişilere bir bilgilendirme maili atılarak değişiklik yapılacağı bildirilecek. Hemen ardından ise izine gerek kalmaksızın kişinin Google Drive uygulaması Google One olacak. Böylece Google One kullanılmaya başlanmış olacak. Daha sonra ise geri kalan yeni ve ücretsiz kullanım sağlayan müşteriler de Google One sürümünü kullanmaya başlayacak.

Google One hesabını tek bir kişinin kullanması şart koşulmuyor. Ödemesi yapılan ve açılan hesaplar için 5 kişiye kadar kullanıcı olarak tanımlanabiliyor. Bu 5 kişi de ucuz paket almış olsalar dahi canlı destek hizmeti onlara da sunulacak. Google bu konuda oldukça bonkör davranmış ve kullanıcılara ciddi avantajlar sunmuştur. Google Drive kullanıcıların endişelenmesi de gerekli olmuyor. Çünkü ücretsiz olarak, 15 GB depolama alanından yararlanan müşteriler için de Google Drive aynı kalmaya devam edecek. Böylece onlarda herhangi bir mağduriyet yaşamaları önlenmiş olacak.

 

 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN