×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Bitcoin ve Diğer Kripto Paraları 2018'de Neler Bekliyor?

10.04.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


İnternetin hayatımıza girmesiyle beraber yeniliklerde ardı ardına gelmeye başladı. 2008 yılında ilk piyasaya çıkan kripto para sistemi 2017 yılında büyük sükse yaptı. Çıkışını sürdürmeye ve yeni kripto paralar üretilmeye başlandı. Kripto para piyasasında 1500 den fazla para kullanılmaktadır. Herhangi bir merkeze bağlı olmaması, vergi alınmaması gibi nedenlerden dolayı bitcoin oldukça fazla tercih edilmektedir. Bitcoin kripto para piyasasında başı çeken para birimi konumunda. İnternete erişimi olan herkesin blockchain denilen Global Database/Veri Tabanı ile kullanılmaktadır. 2018 yılında bitcoin adete çığır açacak. Ünlü şirketler bile ödemeleri almak için bitcoini kabul etmeye başladı. Tesla, eBay, PayPal, Microsoft, McDonalds, Subway, Zynga, ReMax-London bu şirketlerden bazıları sadece. Dubai bitcoinin merkez ülke olmak için başvuru yapmak istediğini belirtti.


Devletlerin Kullanacağı Kripto Para Sistemi

21. yüzyılın teknolojisinde insanlar artık nelere vergi verdiklerini ve vergilerinin nerelere harcandığını global dünyada görmektedirler. Boşa harcanan veya rüşvet verilen paralar kendi ceplerinden çıkmaktadır. Bunun bilincinde olan insan sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunu fırsat bilen insanlar bitcoin gibi takip edilemeyen vergi sınıfına sokulmayan ve komisyon vermek gibi bir zorunluluğu olmayan kripto paralar ile işlem yapmaktadır. Devletler bu konunun ne kadar hassas olduğunun bilincine geç olmadan vardılar. Rusya kendi kripto para sistemi için girişimlere başlamış vaziyette. Kripto paraların kullanımı için engeller tek tek kaldırılmakta olup önü daha da açılmaktadır. Türkiye finansal anlamda bu yeniliğe ayak uydurmak zorunda olduğunu gayet açık anlamaktadır. Finans eğitimlerine kripto paranın eğitimi ile ilgili çalışmalar başlamış ve bazı bölümlerde uygulamaya geçmiş durumdadır.


Yapay Zekanın Gelişimi İle İşsizlik Oranı Artacak Mı?

Yapay zekan her geçen yıla oranla ultra bir şekilde gelişmekte ve yayılmaktadır. Bu durum bazı iş verenleri rahatlatsa da işçi kısmını sıkıntıya sokacak gibi durmaktadır. Sanayi devriminde aynı durum söz konusu olmuş mavi yakalılar işlerinden olurken beyaz yakalılar ön plana çıkmışlardı. Ancak devam eden dönemde mavi yakalılar da çoğalmaya ve yayılmaya başladılar. Nasıl ki yeni gelen bir yenilik ilk başta eski sistem tarafından istenmez ve dışlanır ise kripto para sistemi de bu konuda en iyi örnek teşkil edecektir. Yasal yollar ile yapılan her gelişim toplumun faydasına olup en iyi şekilde adapte olunmalı ve uyum sağlanmalıdır. Teknolojiye verilen önem her geçen gün artmaktadır. Aynı şekilde sanata ve spora da aynı önem verilmeli teknoloji ile iç içe geliştirilmelidir. Blockchain için alt yapı hazırlanmalı ve en kısa zamanda kullanılmaya başlanması gerekmektedir. İnternet çağındaki gelişmelerden geri kalmamak ve daha iyi bir düzeyde medeniyetimizi taşımak için değişim ve gelişim şarttır. Ulusal kripto para sistemine bir an önce geçilmelidir.




Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN