×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Beğendiğiniz Fontu Bulan Eklenti: Font Face Ninja!

28.05.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


İnternet sitelerinde ve paylaşım platformlarında yaptığınız paylaşımlarda yazı fontlarının insanlar üzerindeki etkisi oldukça büyüktür. Yazı tipleri iletilerinizi, fotoğraflarınızı ve paylaşımlarınızı şekillendirebileceğiniz ve kendinize özgü hale getirebileceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle font koleksiyonunuzu zenginleştirebilecek bir yazılım arayışındaysanız, beğendiğiniz fontları size kolaylıkla bulabilecek olan Font Face Ninja'yı deneyebilirsiniz.


Chrome Mağazasından Kolaylıkla İndirin

Adından da anlaşılacağı üzere, araştırmanız süresinde çok da fazla zaman harcamanıza gerek kalmadan çevrimiçi ortamlarda gördüğünüz ve dikkatinizi çeken yazıların fontlarını tamlama ve bulma konusunda size yardımcı olan bir eklentidir Font Face Ninja. Chrome kullanıcıları kullanıcı girişi yaparak ve Chrome mağazasından kolaylıkla bu eklentiyi edinebilirler. Chrome mağazasına girdiğiniz zaman 'Mağazada arama yap' bölümüne uygulamanın adını yazarak mağaza içerisinde aratın. Eklentiler kategorisi içerisinde Font Face Ninja programını görebileceksiniz. 'Chrome'a Ekle' butonuna bastıktan sonra 'Uzantıyı ekle' seçeneğini seçmenizin ardından eklenti kısa zamanda Chrome tarayıcınıza eklenir.


Web Üzerinde Gördüğünüz Fontların İsimlerini Kolaylıkla Öğrenin

Web ortamında dikkatinizi çeken bir fonta denk geldiğiniz zaman Font Face Ninja size yardımcı olmak için Chrome eklentileriniz arasında hazır bekliyor olacaktır. Font Face Ninja'nın ikonuna tıkladığınız zaman eklenti aktif hale gelir. Açık olan web sitesinde adını öğrenmek istediğiniz fontun üstüne farenizle gelince aktif durumda olan Font Face Ninja eklentisi size fontun ismi, yazı boyutu, satır aralıkları ve harf aralıkları gibi detayları gösterir. Fontu eklentiye tanımlayarak düz bir zeminde font görünümünü deneyebilmeniz de mümkün.


Fontu Satın Almadan Önce Yazı Tiplerini Denemenize Olanak Tanır

Chrome tarayıcınızdaki Font Face Ninja'da tanımladığınız yazı tiplerini deneyebilmek ve satın almak için başvuruda bulunabileceğiniz bir metin kutusu bulunuyor. Beğendiğiniz fontları kolaylıkla eklentiye tanımlayabilir ve Font Face Ninja'nın sunduğu özellikle tanımladığınız bu fontları bedava olarak deneme imkanına sahip olursunuz. Böylelikle fontun gerçekten ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını da kendiniz birinci elden deneyimlersiniz. Eklenti size fontları satın alma ve yazı tiplerinin çeşitli alternatifleriyle ilgili bilgileri de sunduğu için font çeşitliliğinizi eklentinin bu alternatifleri ile arttırabilirsiniz.

Bulduğunuz fontların ücretsiz olmaları durumunda da Font Face Ninja size yardımcı oluyor ve bu ücretsiz font tiplerini bulabilmeniz için size indirme adresi sağlıyor. Ücretli fontlarda da makul fiyatların bulunması Font Face Ninja eklentisini kullanan kullanıcıları büyük oranda memnun ediyor.


Font Face Ninja Bünyesinde Font Kütüphanelerine Yer Verir

Font Face Ninja eklentisi beğendiğiniz yazıları içeriğinde yer verdiği font kütüphaneleri ile sağlayabiliyor. Bu font kütüphanelerinin böylesine geniş bir içerik barındırıyor olması da desteklenen font siteleri sayesinde gerçekleşiyor. MyFonts, Fonts.com, Linotype, Losttype, Monotype, FontSpring- Typekit, Google Fonts ve FontSquirrel siteleri Font Face Ninja tarafından kullanılan font kütüphanelerinin destek aldığı platformlardır.





Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN