×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

ADATA XPG SPECTRIX D80 Hız Rekoru Kırdı

12.06.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


ADATA XPG SPECTRIX D80 hız rekoru kırdıADATA Teknoloji, üretimini yaptığı yüksek performansa sahip olan NAND flash depolama ve DRAM modülleri ürünleriyle dünya çapında tanınıyor. Yakın zamanda kendi ününü artıran bir çalışmayı da başaran ADATA Technology, bu işlemi için sıvı nitrojen kullandı. SPECTRİX, DDR4, D80, XPG ve RGB bellekleri sıvı nitrojen ile soğutma konfigürasyon içerisinde overloclok işlemini uygulayarak 5531 MHZ rekor hızla çalıştırmayı başardığını ilan etti.

Hız Rekoru HWBOT Tarafından da Onaylandı

ADATA XPG ekibi, MSI’nın hız aşırtma ekibiyle işbirliğinde bulundu ve ulaşılan hız bu alanda yapılan en büyük rekor olma özelliğini taşıyor. Bu rekor sonuçlar dünyanın en büyük hız aşırtmaya sahip veri tabanlarından olan HWBOT’un onaylanmasıyla da kesin bir hal aldı. Ulaşılan bu rekor hız XPG SPECTRİX D80 RGB bellek modüllerinin ve ADATA’nın ileri teknolojisinin üstün performans gösterdiğinin bir göstergesidir.


SPECTRIX D80 Özellikleri

SPECTRİX D80’in sahip olduğu en büyük özelliği dünyanın hava ve sıvı karma soğutmalı özelliğini taşıyan ilk RAM olmasıdır. Bu ürünün bellek devresinin üstünde ısıyı dağıtan özelliğe sahip malzemeler yer alıyor ve bu malzemelerin yanında ise alüminyum soğutucudan ve sıvı soğutucudan faydalanıyor. Böylelikle hem performans açısından hem de soğutma yönünden rakiplerini geride bırakmayı başaran bir ürün haline geliyor.


Rekor Kırılan Konfigürasyonda Hangi Ana kart Kullanıldı?

5531 MHz hız ile rekor bir sonuca ulaşan SPECTRIX D80 rekor kırdığı konfigürasyon içinde MSI X299 GAMİN PRO CARBON AC ismiyle anılan ana kartı kullanılmıştır.


SPECTRİX D80 Nerede Görülebilir?

5531 MHz ile rekor bir sonuç elde etmeyi başarmış olan SPECTRİX D80’i görmek isteyen birçok meraklı vardır. Computex 2018 süresince gösterime sunulan ADATA XPG SPECTRİX D80’i görmek isteyenler ADATA’nın I0608 numaraya sahip olan standında görme fırsatı elde edebilirler.


SPECTRİX D80 Sadece Ulaştığı Rekor Sonuçla mı Ön Plandadır?

Rekor hıza ulaşmayı başaran ürün, sadece bu rekor sonucuyla kullanıcıların ilgisini çekmiyor. Bunun yanı sıra içeriğinde yer alan özelliklerle de kullanıcılarını cezp ediyor. SPECTRİX D80 ısıyı etkin bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için düşük kaynama noktasına sahip olan ve iletken olmayan bir sıvı kullanır ve üst tarafında bir sıvı soğutucu bulundurur. RGB aydınlatması sayesinde, sıvı soğutucu işlevsel olmasının yanı sıra görsel olarak da cazip bir haldedir. Üst tarafında sıvı soğutucuya yer veren SPECTRİX D80, sıvı soğutucunun hava geçirmesini engelleyen hermetik sızdırmaz bir tasarım kullanır. Gaz ya da sıvının hiçbir şekilde buharlaşmayacağı ve sızmayacağı kesinlikle söylenebilir. Aynı zamanda içindeki iletken olmayan akışkan, verimli soğutma için gereken termal kararlılığa ve iletkenliğe sahiptir. İçerisinde hibrit soğutma teknolojiaini de kullanan Spectrix D80, dayanıklılık ve güvenilirlik sağlamak için yüksek kaliteli yongalar da kullanıyor.

 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN