×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Temel Linux Eğitimleri

1.06.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi | Wissen


Linux en çok bilinen ve en çok kullanılan açık kaynaklı işletim sistemidir. Bir çok firma ve şirket bilgisayar sistemi olarak Linux işletim sistemini kullanmaktadır. Linux işletim sisteminin tüm işletim sistemleri arasında çok farklı bir yeri vardır. Özellikle yazılım geliştirme işini yapanlar yazılım özellikleri ve farklı yapısından dolayı bu sistemle çalışmalarını yapmaktadır. Sistem ayrıca diğer sistemlerdeki standart uygulamaların dışına çıkma imkanı da vermektedir.

Linux oluşturmak için kullanılan kod ücretsizdir ve herkese açıktır, uygun düzenlemeye sahip kullanıcılar için görüntüleme, düzenleme ve katkıda bulunma olanağı sunar. Sistemin diğer sistemlerle karşılaştırıldığında çok fazla avantajları vardır ve en önemli farkı ise geliştirilebilmesidir, bu da kullanıcıların tercih sebeplerinin başında gelmektedir. Linux sistemini kullanmak ve bilgi sahibi olmaları için verilen eğitim ise, Temel Linux eğitimidir. Eğitimin kapsamı ise linux işletim sisteminin tanınması ve kullanılması, bu sistem üzerinden işlem yapabilme ve yazılım süreçlerini bilme ve uygulayabilme konularından oluşmaktadır.


Temel Linux Eğitiminin Konu İçerikleri

Kullanıcılar linux temel eğitimi almaya başladıklarında öncelikle sistem detaylı olarak kendilerine tanıtılır. Sistemin tüm özellikleri öğrenilmeden diğer eğitim basamaklarına geçilmez. Eğitimin başlangıcı olarak kabul edilen bu aşamada sistemin tarihçesi ve nasıl oluştuğu, benzer özellikleri ile hazırlanması ile ilgili bilgiler eğitimi alanlara anlatılır. Sistemin tanınmasından sonra sistemde kullanılan ekranlar tanıtılır ve komut sistemleri ile ilgili bilgiler verilerek örneklerle eğitilenlerin bilgileri pekiştirilir.

Ekran bilgileri ile komut sistemlerini öğrenen kullanıcılara dizinlerin nasıl oluşturulacağı anlatılır ve örnek dizinler oluşturulur, dizinlerin oluşturulması öğretildikten sonra bu dizinlerin nasıl şekillendirilmesi gerektiği izah edilir ve şekillenen dizilerin yönetim metotları anlatılarak eğitimin bu aşaması bitirilmiş olur. Linux sisteminin dizinleri öğrenildikten sonra sıra dosyaların kullanılması ile ilgili çalışmaya gelir, sistemin dosyalarının kullanılma yöntemleri öğretilir ve kaynaklara nasıl erişim sağlanacağı konusunda kullanıcılara eğitim verilir. Bu aşamada ayrıca programların kurulup kaldırılması ve güncellemenin nasıl yapılacağı konuları da işlenmektedir.

Linux eğitim aşamalarından birisi de dosya akışlarını düzenleyebilmek ve saklanması gerekli olan verilerin arşiv işlemlerinin yapılmasıdır. Linux eğitimi sadece bu aşamalardan oluşmamaktadır, sunucunun ağa bağlanması ve erişim güvenliği gibi bir çok konu da eğitimin içerikleri arasındadır. Eğitimdeki esas amaç ise kullanıcıların bu sistemin tüm özelliklerini doğru ve uygun bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır.


Linux Eğitimi İle İlgili Diğer Hususlar

Her eğitimde olduğu gibi Linux temel eğitiminin de bazı şartları mevcuttur. eğitim süresi toplamda 24 saat sürmektedir ve eğitime katılacak olanların mutlaka temel bilgisayar bilgisi olması gerekir. sistemin öğrenilerek kullanılabilmesi için eğitilenlerin mutlaka bilgisayar kullanmasını bilmesi lazımdır. Sistemin eğitiminde ayrıntılara girilmeden temel bilgiler öğretilmektedir ve eğitimin sonucunda ise katılanlara katılım, başarı ve uluslararası olan vendor sertifikaları veriliyor. Kursa katılan herkes katılım sertifikası alırken başarı sertifikası eğitim sonucuna göre verilmektedir. Vendor sertifikasını almak için ise özel olarak yapılan sınavlarda başarılı olunması gerekiyor. Bu eğitimi bitirerek sertifika alanlar şirketlerin bilgisayar bölümlerinde veya bağımsız danışman olarak çalışma hakkı elde ederler.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi | Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN