×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Yapay Zekâ Hangi Seviyede Biliyor Musunuz?

20.12.2019 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen



Yapay Zekâ Hangi Seviyede Biliyor Musunuz?

Yapay zekâ, bilgisayarın ya da bilgisayar altındaki bir robotun çeşitli işleri insan gibi yapabilme becerisine sahip olmasıdır. Tarihi 1940’lara giden yapay zekâ zeki canlıların düşüncelerini analiz edip, bu işleri benzer yönergeler ile gerçekleştirir. Başka bir anlatımla bilgisayarın zeki canlılar gibi düşünmesi sağlar ve bireylerin yaptıkları işleri bilgisayar ortamında yapar. Özellikle makinelerin karışık sorunları çözme hızı oldukça yüksektir. Günümüzde artık akıl ve mantık isteyen tüm sorunlar yapay zekâ sayesinde bilgisayar ortamında etkili bir şekilde çözüme kavuşturuluyor.


Günümüzde Yapay Zekânın Uygulama Alanları

Yapay zekâ ilk çıktığı ve geliştirildiği yıllarda yalnızca laboratuar ortamında kullanılıyordu. Daha sonraki yıllarda yapay zekânın kullanın alanlar gelişerek günümüze kadar çeşitli sektörlerde kullanılmaya başlandı. Artık yapay zekâ günümüzde bilimden tutunda günlük hayattaki işlere kadar kullanımı gelişmiştir. Yapay zekâ özellikle ticari bakımında oldukça karlı bir yöntem olmakta ve maliyeti yarıdan aşağıda düşürmektedir. Bunun dışında yapay zekâ insan bilgisayar teknolojisi ile insan aklının yettiği her şeye erişebilir. Bu iki nedenden dolayı da yapay zekâ günümüzde büyük ölçüde gelişim göstermiştir. Günümüzde ise yapay zekinin kullanıldığı alanlar şunlardır;


Sanal Asistanlar

Telefon bilgisayar ve internet ile iç içe olanlar çok iyi bilirler. Iphone cep telefonlarında insanların söylediklerine cevap veren Siri, Microsoft’un Cortanave Google’ının Now’u gibi asistanlar yapay zekâya sahip sanal asistanlar olarak hayatımıza girmişlerdir. Bunun dışında oyun konsolları ve bilgisayarlar için geliştirilen bazı oyunlar yapay zekânın kullanımı ile oluşmuştur. Buna örnek verecek olursak;  Call Of Dut, Far Cay gibi oyunlarım yeni sürümleri yapay zekâ ile hazırlanmış oyun botlarına sahiptir. Bunun dışında günümüzde yapay zekânın kullanıldığı alanlar şunlardır,

·         Akıllı ev sistemleri

·         Güvenlik sistemleri

·         Akıllı arabalar,


Google insanlara yanlış bilgi veren yanıltıcı dosyaları filtreleyip ziyaretçilere zarar vermemesi için sanal ortamdan uzaklaştırmaktadır. Örneğin; insanları dolandırmak için açılan web sitesini bularak, sanal ortamdan yapay zekâ teknolojisi ile uzaklaştırabiliyor. Buda güvenliğin maksimum seviyede olmasına olanak sağlıyor.


 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN