×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Siber Güvenlik İçin Yerli Alternatif: Roksit Networks

14.05.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Roksit Networks, evde veya iş yerinde internet ve elektronik cihaz kullanan herkesin, siber saldırılara karşı korunmasını sağlayacak bir uygulamadır. Yapay zeka desteği vardır, kullanımı kolaydır. Erhan Yüksel tarafından 2016 yılının Mart ayında kurulmuş Erhan Yüksel Roksit Networks, siber güvenlik anlamında yeni kapılar açıyor. Roksit Networks, ekim ayında Astel Profesyonel Görüntü Sistemlerinin birimi olan Bilgi Teknolojileri birimi üzerinden yatırım alarak yoluna devam ediyor. Roksit Networks 13 kişilik bir ekip tarafında yönetiliyor. Kurumun biri Chicago'da biri İstanbul'da olmak üzere iki ofisi var. İnternette görebileceğiniz neredeyse bütün haber, web sayfası, spor, sosyal medya, alışveriş, zararlı yazılım gibi birimlere ayırır ve veri tabanında barındırır. Güvenliğine önem veren kullanıcılar için gerçekten iyi bir korunma yöntemidir.


Sistem Nasıl İşliyor?

Kullanım kolaylığı sağlayan bir kolay bir uygulanışı olması Roksit Networks'ü çekici yapan özellikler arasında, kullanıcılar isteyerek veya istemeyerek bir sayfayı görüntülendiğinde anında devreye giriyor ve ilk iş Roksit veri tabanına ileterek, kullanıcının güvenli alana çekildiğinden emin oluyor ve işlemi daha sonra gerçekleştiriyor. Son dönemde herkesin karşılaştığı banka ekstresi ve fatura şeklinde mailler telefonlara veya bilgisayarlara gelmektedir. Bilinmeyen sitelerden yollanan bu maillere tıklamanız halinde, otomatik bir siteye aktarılır ve virüs saldırılarına karşı korumasız hale gelirsiniz. Tam bu noktada Roksit devreye girer ve web sayfalarını engeller. Bilgisayar korsanları bilgilerinizi ele geçiremez. 250 bin kişi tarafından kullanılan Roksit, kimlik hırsızlığı, dosya kilitlenmesi, izinsiz bitcoin madenciliği gibi zararlı yazılımları durduruyor ve elektronik cihazınızı koruyor. Zararsız fakat kalite standartları altındaki sitelere de girişiniz güvenliğiniz için engellenebilir.


Kurulumu Nasıl Yapılır?

Roksit Networks'ün bir diğer avantajı ise kurulum gerektirmemesidir. Bulut tabanlı bir çözüm üretir ve ister tablet ister telefon veya bilgisayar, kamera gibi internetli tüm cihazlarınıza, sunucu ve işletim sistemi dahil internet ile bağlantısı olan her cihazın güvenliğini bulut yöntemi ile sağlar herhangi bir kurulum yapılması gerekmez. Amerika'nın da dahil olduğu tam 9 farklı ülkede, 250 bin kişi tarafından kullanılıyor ve Roksit Networks tam 100 kurum tarafından uzun bir süredir tercih ediliyor.


Roksit Networks Özellikleri

150 milyonun üzerinde sınıflandırılmış içerisinde alan adları olan bir veri tabanına sahiptir. Bir kullanıcının günlük 250 milyon isteğini karşılayabilecek düzeyde bir alt yapısı vardır. Sorgulanan ve aranan web sayfalarının neredeyse tamamına yakın bir oranı yani %99.9'u gibi bir rakam Roksit veri tabanına alındı. Yeni açılan ve sorgulanmış ama henüz sınıflandırılmamış günlük 1500 civarı web sitesi, yapay zeka ile çalışan Roksit tarafından maksimum 24 saat içerisinde, otomatik bir biçimde sınıflandırılıyor ve veri tabanına alınarak, kullanıcıların güvenliğini en yüksek düzeyde sağlamaya devam ediyor. Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam eden kurum, İnnogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı dahilinde, ABD'ye gidecek girişimler arasında yerini aldı. Roksit Networks hedefi olarak, kendini geliştirmeye devam edip, yeni nesil ürünler çıkartarak dünya sektöründeki devlerin yanında yer almayı hedefliyor.

 

 

 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN