×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Netgear Nighthawk R7000P AC2300 Smart WiFi Router

21.06.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

 


Netgear Nighthawk R7000P AC2300 Smart WiFi Router cihazı bu alanda en çok tercih edilen ürün olmak için ağ izleme ve ağ yayma konusunda çalışmalar yapan Netgera şirketinin en son ürünü oldu. Yüksek hız ve kapsama alanı isteyen kullanıcılar için Netgear Nighthawk R7000P AC2300 Smart WiFi Router cihazı daha önceki serisi olan R7000 den çok daha geliştirilmiş bir konumda. Güncellenen yeni model ile artık hız rekoru R7000P ye geçmiş durumda. Kulislerde ürün çıkmadan önce konuşulan gelişmiş cihaz modeli olarak AC1900 yerine AC2300 olarak sadece değerlendirileceği iddia edilmekteydi. Model güncellemesiyle beraber yeni hız rekoru kırıldı. 2.4 GHz 802.11n ile 5 GHz 802.11ac’yi dual bant olarak aktive etmesi durumunda yeni hız ve kapsama alanına sahip oldu. MU-MIMO 1024 QAM sayesinde 1625 Mbps hız için iki bileşen kullanılarak 600 Mbps ve Wave 2 teknolojisi birleştirilerek elde edildi.


Kurulum ve Kullanımı

Şık tasarımı ile oldukça ön plana çıkan Netgear Nighthawk R7000P AC2300 Smart WiFi Router kutusu üzerindeki açıklama kısmı ile kullanıcıları bilgilendiriyor. Farklı dil seçenekleri sunana cihaz kolay kurulum için cd ile anlatım sağlanmaktadır. Cihazın güncel sürümü için site üzerinden son sürüm indirilerek ücretsiz bir şekilde kurulumu sağlanmaktadır. CD içerisinde kurul rehberi ve uygulamalar hakkında detaylı bilgi verilmektedir.

Cihaz kutudan çıkarıldıktan sonra kutudan çıkan 3 anten cihaza takılır. Adaptör güç kaynağına bağlanarak cihaz aktif edilir. Evdeki internet kaynağına RJ45 kablosuyla WAN girişinden bağlanarak cihazın internet bağlantısı sağlanır. Cihaz içerisinde bulunan ve görülmeyen 3 farklı anten ile 3 * 3 şeklindeki anten sistemiyle beraber geniş bant aralığı sağlanmaktadır. Bu sayede hız ve kapsama alanı oldukça fazla olması sağlanmaktadır.


Cihazın Özellikleri

1 GHz çift çekirdekli işlemci, 256 MB RAM, 128 MB Flash bellek depolama içeren R7000P’nin dört Gbps LAN portu ve USB 3.0 bağlantı noktası bulunmakta. USB 3.0 portuna hard disk, parmak bellek veya USB bağlanabilmektedir. Ön tarafta olan LED göstergeler istenildiği taktirde kapatılabilmektedirler. Smart Connect ile her cihaza otomatik bağlantı seçeneği mevcut. Wi - fi aç kapa düğmesi oldukça kullanışlı. İstenildiği takdirde diğer kullanıcılar için 2.4 ya da 5 GHz kablosuz ağ açılabilmektedir.

WPA/WPA2-PSK koruma ve parola oluşturma seçenekleri kurulum yaptığınız cihaz üzerinden yapılabilmektedir. Android veya İos tabanlı cihazlara uygulama kurulup cihaz uygulama üzerinden yönetilmektedir. Kota, hız, ebeveyn kontrolü ve diğer seçenekler kontrol edilebilmektedir. Geine uygulamasını bilgisayarınıza da yükleyip kontrol edebilirsiniz. Bilgisayar sürümü için güncellemeler site üzerinden yayınlanmaktadır. Kablosuz bağlantı özelliği olan yazıcıya bağlanarak çıktı alabilme imkanı vardır. Kapsama alanı ve hızı ile bu alanda rekora sahip olan cihaz ile internetin artık çok daha farklı dünyasında eğlenebilir ve zevk alabilirsiniz.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN