×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Mobil Uygulamada Kullanıcı Sayısını Arttırma Yolları

16.10.2019 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Mobil Uygulamada Kullanıcı Sayısını Arttırma Yolları

Günümüzde her geçen gün telefon teknolojisi hızla gelişme göstermektedir. Cep telefonlarını daha eğlenceli hale getirmek için de çok fazla mobil uygulama ile karşılaşmak mümkündür. IOS ya da Android mobil uygulaması tasarladıysanız, bu uygulamanın kullanılabilir olması için çok sayıda kullanıcıya ihtiyacınız vardır. Mobil uygulamasının hangi konuda olduğu ve kullanışlılığı bir yana çok sayıda kullanıcıya ulaştığınızda, mobil uygulamanız popüler bir uygulama haline gelir. Tasarladığınız veya yaptırdığınız bir mobil uygulamada kullanıcı sayısını arttırmanın ilk adımı reklamının en iyi şekilde yapılmasıdır. Bu aşamadan sonra yapılan mobil uygulama, kullanıcıların memnuniyetiyle doğru orantılı olacak şekilde artış göstermektedir. Bu yüzden mobil uygulama yapıldıktan sonra, müşteri memnuniyeti ve uygulamanın kullanışlılığının da takip edilmesi, önemli bir unsurdur.


Mobil Uygulamada Kullanıcı Beklentileri Nelerdir

Mobil uygulamalarda pek çok kullanıcı, farklı nedenlerden dolayı uygulamayı kullanmayı bırakmaktadır. Burada mobil uygulamanın daha aktif kullanıcı sayısının olmasını sağlamak için yapılması gereken yollar yer almaktadır. Her kullanıcının; marka, kullanılabilirlik veya hız konusunda mobil uygulamalardan beklentisi olmaktadır. Bu beklentiler karşılandığı takdirde, kullanıcı sayısını arttırabilirsiniz. Öncelikle uygulama hızı, daha fazla kişinin giriş çıkış yapmasında etkili olan unsurlardan biridir. Sonrasında mobil uygulamanızın, ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede kullanışlı olması önemlidir. Bazı uygulamalarda tasarım da önemlidir. Fakat kullanışlılık ve hız, kullanıcı sayısının artmasında etkili unsurlardır.


Mobil Uygulamada Olmazsa Olmazlar

Mobil uygulamanızın kullanıcı sayısını arttırmada öncelikle; web sitesinden daha hızlı olması gerektiği ön planda tutulmalıdır. Kısa sürede kullanılan uygulamaların bu yüzden hızlı bir şekilde kullanılabilir olması önemlidir. Mobil uygulamanın basit çizgisel tasarımlarla, fonksiyonel olması da bir diğer önemli noktalardan biridir. Uygulamada yer alan puanlama sistemi, diğer kullanıcılara tavsiye niteliği taşıdığından, çok sayıda kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Mobil uygulama tasarlandıktan ve uygulamaya konulduktan sonra, kullanıcı yorumları dikkate alınarak, öneri ve tavsiyeler üzerinden gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Müşteri isteği karşılandığında, yorumlar da bu yönde olumlu gelerek, kullanıcı sayısının artmasına neden olacaktır. Mobil uygulamada, kullanıcı sayısını arttırma yollarını deneyerek, olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN