×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Microsoft, 3 Ekranlı ve Katlanabilir Bir Tablet Patenti Aldı

17.05.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Katlanabilir telefon ekranlarına dair patent başvuruları gün geçtikçe çoğalırken Microsoft bu patent ile işi çok farklı bir noktaya taşımayı şimdiden başardı. İki ekranlı tablet ve telefon fikirlerine insanları inandıran bu şirketlerin yanı sıra, 3 Ekranlı katlanabilir tablet fikri ile gündemi bir süre meşgul edecek gibi gözüküyor.


Microsoft Bu Projeyi Hayata Geçirebilir mi?

Microsoft, tablet piyasası içerisinde yer almasa da, tablet cihazını ilk akıl eden ve uygulamaya sokan firma konumundadır. Bu proje ile beraber tablet piyasası içerisinde yer almaması Microsoft firmasının acı çektiğini düşündürüyor. Tablet cihazını ilk akıl edenlerden olmasına rağmen bu cihazın geliştirilmesine hiçbir katkı vermeyen Microsoft, yeni nesil tabletin geliştirilmesinde öncü firmalar arasında yerini çoktan aldı. Nitekim tablet cihazını geliştirme girişiminde bulunsa da bu zamana kadar devrim olarak bilinen ilk cihaz olan Microsoft Tablet PC idi.


3 Ekranlı Hem İçeri Hem Dışarı Katlanabilir Olacak

İki ekran telefon fikrini şuana kadar Samsung, Apple, Motorola, Huawei gibi firmalar katlanabilir telefon patenti almasından dolayı bu fikre bizi oldukça alıştırmış durumdalar. Microsoft tekrar tablet piyasasına giriş yapmak ve bu fikri bir üst seviyeye taşımaya kararlı gözüküyor. Hem içeriden hem dışarıdan görünmesini sağlayacak bu özelliği ile tüketicinin merakını şimdiden kazanan Microsoft, ayrıca içe ve dışa katlanabilir olması 3 ekranlı tablet olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor. Tabletin hem içeriden hem dışarıdan gözüken 2 ana ekranı olacağı belirtildi. Bununla birlikte menteşe kısmında farklı bir ekran kullanılarak görüntünün kesintiye uğramaması sağlanacak. Microsoft' un tablet piyasasında yer almaması ve bu patent ile birlikte tablet piyasasına girecek olması rekabeti şimdiden arttırmışa benziyor.

Samsung, Apple, Motorola, Huawei firmaları şu ana kadar 2 ye katlanabilir telefon üreteceğini açıklayan firmalar oldu. Bu firmaların henüz 3 ekranlı tabletin yapımı için somut bir adım atmaması ile birlikte, böyle bir tablet modelini ilk tüketicilerin hizmetine Microsoft şirketi sunacak gibi gözüküyor.




Bu Tabletin Kullanımı Nasıl Olacak?

Microsoft henüz yapımı ile ilgili bir detay belirtmese de, konu ile ilgili yaptığı çalışmalar da bu patent ile gün yüzüne çıkmış oldu. Biz tüketicilere sunmuş oldukları bu tabletin görünümü iki yüzeyi normal ekran gibiyken menteşe kısmı ise çok yönlü katlanma özelliğine sahip olacak. Tabletin menteşe kısmı sayesinde katlanabilir bir şekilde kullanılabilir aynı zamanda düz bir şekil aldığında ise normal tablet gibi görüleceği verilen bilgiler arasında her almaktadır.

​​​​​Microsoft' un3 ekranlı katlanabilir tablet patenti alınmasına karşı bu tabletin ne zaman piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. Henüz bu projenin patent aşamasında olduğu ve Microsoft' un bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadığını da unutmamak gerek. Bu proje ile Microsoft tablet piyasasında adından sıkça söz ettirecek gibi gözüküyor.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN