×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Laravel Nedir ve Neden Harika Bir PHP Çerçevesidir?

27.02.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Laravel, özelleştirilmiş olan web uygulamalarında kolay ve hızlı bir biçimde tasarlamış olan, oldukça kullanışlı, açık kaynaklı olan modern bir web uygulama çerçevelerinden bir tanesidir.

Geliştiricileri, sunmuş oldukları özellikler, performans sebebi ile Laravel’i diğer çerçeve sistemlerine tercih ediyorlar. Model İzleme denetleyici olarak bilinen MVC izler. Bu sayede PHP’den çok daha fazla kullanışlı hale gelmesini sağlar. Yönlendirme, kimlik doğrulama, oturumlar ve ön belleğe alınma işlemleri gibi web projelerinin bir çoğunda kullanılan ortak amaçta yürütülen görevleri kolaylaştırır. Bu sayede ağrıyı geliştirme dışarısına çıkarmayı hedefler. Benzersiz bir mimari alt yapısına sahiptir. Bu sistemler büyük projeler için değil aynı anda küçük projeler için de kullanılıyor.


Laravel Temel Özellikleri Nelerdir?

İskelet veya Çoklu uygulama sistemleri, uygulama mantığı, kimlik doğrulama sistemleri, ön belleği, yöntem yada bağımlılık enjeksiyonu, yönlendirme işlemleri, dinlendirici denetleme işlemleri, otomatik sayfa, test ve algılama işlemleri, şablon motoru, veritabanı sorgu oluşturma işlemleri, birden fazla dosya sistemi gibi belli başlı özellikleri bulunur. İskelet veya Çoklu Uygulama Sistemi; İskelet derecesi bulunan sistemlerin bileşenleri halinde olabilir. Ayrılmış olarak bulunan sistemler yeniden bir araya getirilebilir.


Neden Laravel? Diğer Çerçevelerden Farkı Nedir?

Büyük bir teknoloji imparatorluğunu elde etmek isteyen bir kişiyseniz ve İnternet sitesini PHP kodlama sistemleriyle geliştirmeye karar vermişseniz Wordpress sistemleri ile bu sistemi oluşturabilir miyim yada Laravel sistemleri kullanmalı mıyım? diye kendinize sormuş olabilirsiniz. İlk olarak Laravel sistemlerinin “İnternet Sanatçılarının PHP Çerçevesi” adı altında bir sloganı bulunuyor. Kullanıcıları temiz kod yazmaya teşvik eder. Sade bulunan yapısı ile sistemi öğrenmesi oldukça kolaydır. Birkaç adet İnternet sitelerinden büyük oranlı kurumsal İnternet sitelerinde yer alan firmalara kadar her ihtiyaç doğrultusunda oldukça kolay bir şekilde uygulamasını yapabilirsiniz.


Laravel Sisteminin Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?

Yetkilendirme ve giriş sistemlerinin geliştirilmesi başta olmak üzere mail servis sistemleriyle entegrasyon işlemleri, Web uygulama üzerinde denetleme işlemleri yapabilmek için kullanılan uygulamalar ile arasında entegrasyon sağlaması, En yaygın olarak kullanılan teknik açık kodların düzenli olarak taranarak düzeltilmesi, Test işlemlerinde yapılacak uygulamaların otomatik hale gelmesi, hata yönetimlerinin yanı sıra hata yakalama sistemi, URL uzantıları yönlendirme sistemlerinin ayarları, geciken gönderimler de yani mesaj kuyruk sistemlerinde gönderim ayarları, zamanlı görev yönetimleri ve ayarları başta olmak üzere kullanıcılara yarayan bir çok kolaylığı bulunuyor.


Sonuç Olarak Laravel

Wordpress yaygın olarak kullanılan ve içerik yönetimi ele alındığı zaman oldukça iyi bir performansı bulunan bir yazılımdır. Blog siteleri başta olmak üzere, portfolyo gibi içerik tabanlı olacak bir yazılıma ihtiyaç duyuyorsanız WordPress yazılımı iyi bir tercihtir. Bu sistemlerden daha fazlasını hedefliyorsanız laravel sistemlerini kullanarak çok daha fazla kitleye hitap edebilirsiniz ve çoklu kullanıcılar ile sistemi kullanabilirsiniz.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN