×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Google Flutter beta 1 versiyonunu duyurdu

2.03.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

  • MWC 2018 (Mobile World Congress) gerçekleştirildi ve Google'ın açık kaynak koda sahip olan Flutter uygulamasına dair beta 1 sürümünün başlatıldığı da bu platformda açıklandı. Geliştiriciler tarafından Android ve iOS uygulamalarının oluşturulmasına yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş ve açık kaynak kodlu olduğu belirtildi Flutter uygulamasının.


    Flutter Beta 1 Uygulamasıyla Uygulamalarınızı Özelleştirin

    Geliştiriciler tarafından Android ve iOS uygulamalarını oluşturma konusunda yardımcı olabilecek bir uygulama olarak henüz beta 1 sürümüyle tanıtılmış olan Flutter, telefonlarımızda yer alan uygulamaları istediğimiz şekilde özelleştirmemiz de imkan sağlayabiliyor. Açık kaynak kodlarına sahip olduğundan Flutter beta 1 uygulamasını kullanabilmeniz için yazılımcı olmanıza gerek yok. Diğer geliştiricilerin yazıkları kodları kolaylıkla kendi cihazınızda kullanabilme imkanınız oluyor Flutter beta 1 ile.


    Flutter Uygulaması Beta 1 Sürümüne Yükseltildi

    İlk olarak Flutter uygulaması geliştiricisi olan Google tarafından MWC 2018'de tanıtılmıştı. İlerleyen günlerde şirketten yapılan diğer açıklamada ise Flutter uygulaması resmi olarak Beta 1 sürümüne yükseltilmiş oldu. Bazı geliştiricilerin Flutter beta 1 sürümünün duyurulmasının ardından Apple Store ve Google Play üzerinde yer alan uygulamaları geliştirmek ve yayınlamak amacıyla Flutter beta 1 sürümünü kullanmaya başladılar bile. MWC 2018'de Google'ın Flutter uygulamasını tanıtmasından sonra uygulamaya pek çok kullanıcı katılmış oldu ve Flutter beta 1'in bu nedenle büyük bir sürpriz olmadığı da Google şirketinin Flutter uygulaması ürün müdürü Seth Ladd tarafından dile getiriliyor.


    Flutter Uygulamasının Kullanım Kolaylığı ve Uygulamalar Üzerinde Değişiklik İmkanları

    Flutter uygulamasının kullanıcılar tarafından en beğenilen özelliği ilk olarak uygulamanın kullanım kolaylığı oldu. Programı kullanabilmek için yazılımcı olmanız gerekliliği bulunmaması ve açık kaynak kodlarıyla işlem yapılabilmesi oldukça kolay bir kullanım sağlıyor.

    Kullanıcıların beğenisini kazanan bir diğer özellik de telefonlarında yer alan kaynak kodlarında yapabilecekleri herhangi bir değişikliğe Flutter uygulamasının izin veriyor olması. Kaynak kodlarında yapılan değişiklikleri kullanıcılar onayladıkları zaman işlemin gerçekleşmesi uzun bir süreç de içermiyor. Yapılan değişiklik işlemleri saniyeler içerisinde uygulamalara yansıtılıyor.

    Geliştiriciler Flutter uygulaması üzerinde oluşturdukları yazılımları Dart diliyle oluşturmayı seçiyorlar. Ayrıca geliştirilecek uygulamanın tamamının Flutter uygulamasına yüklenmesine de gerek olmuyor. Geliştiriciler yalnızca değişiklik yapmayı düşündükleri kısmı Flutter'a yükledikleri zaman da işlemleri gerçekleştirebiliyorlar.


    Flutter Beta 1 Uygulamasında Öne Çıkan 3 Özellik Google Tarafından Açıklandı

    Google firması Flutter Beta 1 ile öne çıkan 3 özelliği maddeler halinde kullanıcılarla paylaştı. Buna göre;

    *Widget setlerinin zenginliği, Stateful Hol Reload ve yeni reaktif çerçeveyle birlikte hızlı geliştirmeler yaratılabiliyor.

    *Oluşturulabilir bir durumda olan widget setleri, animasyon kütüphaneleri, geliştirmeye açık olan mimarisiyle esnek tasarımlar gerçekleştiriliyor.

    *GPU hızlandırmasıyla ve yüksek performansa sahip olan yerli ARM kodlarıyla platformda ve cihazlarda kaliteli bir deneyimin yaşanmasını sağlıyor.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN