×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

ERP ve Faydaları Nelerdir?

6.03.2019 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen



ERP Nedir,  Faydaları Nelerdir,  Şirketler İçin Neden Önemlidir?

Kurumsal kaynak planlaması kelimelerinden türeyen ERP,  büyük ya da küçük ölçekli işletmelerin hizmetlerini yürütüp ürünlerini üretmek için ihtiyaç duydukları iş gücünü,  malzeme ve makinelerini en iyi ve verimli bir şekilde kullanmalarına olanak sağlayan sistemlerdir. Basit bir ERP yazılımlarında işlem yapmak için bilgisayarların çeşitli donanımları kullanılır. ERP’nin kullanmaya başlanması ile birlikte işletmelerden birden fazla uygulamaları tek pencereden görülebilip, kontrol edebilme fırsatı bulmaktadır. ERP İşletmelerde pazarlamadan muhasebeye, satın alma, stoka ve insan kaynaklarından üretime kadar pek çok alanda kullanılabilir hale gelmiştir.


ERP Faydaları Nelerdir?

Sistemini kullanabilmek için uzun bir süreçten ve işlemden geçmek gerekir. ERP eğitimi tam olarak hazırlanması ve faaliyete geçmesi minimum 6 maksimum ise 12 ayı bulur. ERP kurumsal kaynak planlamasında etkili hizmet vermektedir. Genellikle işletmelerin kaynaklarını bir araya getirmesi ve daha verimli ve akıcı bir şekilde kullanılması amacı ile hazırlanan ERP sayesinde işletmeler kaynaklarını daha verimli ve etkin bir şekilde kullanabilme olanağı bulur.  Ayrıca ERP işletmelere kaynaklarını kullanabilme konusunda da destek olmaktadır. ERP yazılımları sunduğu kaynak planlaması ile işletmelerin daha fonksiyonel ve daha işlevsel hizmetler vermesine olanak sağlar. Bu özelliği sayesinde pek çok işletmenin ilk tercihleri arasında yer alır.  Kullanımı da günden güne yaygınlaşan ERP sistemi uzaktan bile verilere kolay bir şekilde ulaşma imkânı bulunur.


 ERP İşletmeler İçin Neden Önemlidir?

·        ERP yazılımları sayenizde şirketinizde karar verme süreci hızla gelişir.

·        ERP uygulamasına sahip olmayan işletmelerinde departmanlarındaki rapor ve kayıtlar birbirinden bağımsız bir şekilde yinelenir. İşte ERP bu tekrarlamaların önüne geçer. Ve işletmelerde verimliliğinizi arttırır.

·        İşletmelerde izlenebilirlik sağlar .

·        ERP yazılımları ile elde edilen performans sayesinde yatırım geri dönüşümü sağlama fırsatınız olur.

·        ERP yazılımlarının şirketlere kazandırdığı en büyük avantaj ise veri güvenliğidir.  ERP çözümleri şirket veri güvenliliğinizi sağlamak için çeşitli kontrollere sahiptir.

·        Bilim teknoloji masraflarının en aza indirir .

·        Ürün ve hizmetlerinizde kalitenizi artırır ve müşteri diyaloglarınızı da. Geliştirmenize olanak sağlar.

 

 

 

 

 

 



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN