×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Dünyada Bir İlk: 3 Boyutlu Oyuncu Faresi!

14.05.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Üretilen yeni bir üç boyutlu oyuncu faresiyle birlikte oyuncu faresi tanımı yeni bir boyuta taşınacak. Lexip ismini alan üç boyutlu oyuncu faresi için yirmi beş dakika içersinde 30 bin dolar destek alındı. Bu desteği Kickstarter üzerinden toplayan kullanıcılar Kickstarter listesinde yer alan oyuncuların üç boyutlu oyuncu faresine ilgilerin çok olduğunu açıkladılar. Yirmi beş dakika içerisinde 30 bin dolar elde eden Lexip, bu hedefine ulaşmayı başardıktan sonra da destek almaya devam etti. Şu anda 160 bin dolardan fazla destek aldı.


Lexip Hangi Özelliği veya Özellikleriyle Kullanıcıların Desteğini Almayı Başardı?

Bu kadar çok destek alan Lexip’in diğerlerinden farklılaşan iki özelliği bulunuyor. Bu özellikler ise Lexip’in üç boyutlu olması ve iki adet birleşik oyun kolunun bulunmasıdır. İki oyun kolundan biri tüm fare gövdesini kaplıyor ve bu oyun kolu sayesinde gövdenin sağa, sola, aşağı, yukarı eğilmesi sağlanarak çeşitli hareketler kontrol edilebilir bir hale getiriliyor. Yapılan bu hareketler artı 20 ve eksi 20 derece olarak yapılıyor. İkinci oyun kolu ise baş parmağın konumunda bulunuyor ve bu oyun kolunun derecesi artı 30 ile eksi 30 arasında değişiyor ve bu dereceler arasında hareket etme imkanı bulunuyor. Ayrıca ikinci oyun koluyla birlikte ekstra komutlara, kısa yollara ve aynı zamanda tuşlara rahatlıkla ulaşma imkanı bulunabiliyor.


Tasarlanan Üç Boyutlu Fare Sadece Sağ Elini Kullananlar İçin Mi Geliştirildi?

Yeni üretilmeye başlanan üç boyutlu fare Lexip’in ilk aşamasında sadece sağ elini kullanan oyun severlerin daha çok faydalandığını belirten üreticiler, ilerleyen zamanlarda sol elini kullanan kişiler için de üç boyutlu fare üreteceklerini ifade ediyor.


Lexip Hangi Özelliklere Sahiptir?

Lexip çok destek alan bir fare olmasını sahip olduğu özelliklere borçlu. Bu özellikleri arasında yedi adet programlanabilir tuş takımının olması, tekerleğinin tıklanabilir bir yapıda olması, oyun kolu hassasiyeti ayarının yapılması, Pixart ADNC-9800 adlı lazer sensörünün ayarlayabilir özellikte olması, makroların olması, sökülebilir özelliğe sahip örgülü kablolarının olması ve üç farklı bölgede RGB aydınlatmasının yer alması sayılabilir.


Lexip Oyunu Hangi Oyunlarla Uyumlu Olarak Çalışıyor?

Üç boyutlu fare kullanmak isteyen kişiler çeşitli oyunlarla bu fareyi uyumlu olarak kullanabilir. Bu oyunlar arasında GTA 5, CS:GO, World of Warcraft, Dota 2, Sims 4, Mineecraft, Fortnite, League of Legends gibi dünya çapında çok oynana oyunlar ile uyumlu olarak çalışabiliyor. Bu oyunlarla uyumlu olarak çalışabilen ve birçok özelliğiyle piyasaya çıkarılması amaçlanan üç boyutlu fare Lexip’i satın almak isteyen oyun severler, bu fareyi elde etmek için Kicstarter üzerinden destek vererek yeni oyuncaklarını elde edebilir. Ancak bunun için de Kickstarter üzerinden doksan dokuz avro destek verilmelidir.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN