×

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır. Online eğitimlerimizi inceleyebilirsiniz.

0212 381 50 00

Apple’ın sesli asistanı Siri, yeni bir sese kavuşuyor

6.06.2018 / Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen


Apple ürünlerine dair haberlerin WWDC 2018 (Apple Worldwide Developers Conference) yaklaştığı şu günlerde gittikçe artıyor. Apple cihazlarda yer alan ve sesli bir asistan olan Siri'nin yeni bir ses ile karşımıza çıkacağı da bu giderek artan haberlerin arasında yer alıyor. Siri isimli bu asistan artık daha insansı ve gelişmiş bir yazılımla Apple cihazlarında yer alıyor olacak.


Asistan Siri'nin Yeni Sesini Haber Veren Yine Siri'nin Kendisi Oldu

WWDC 2018'in yaklaşmasıyla Apple firması tarafından piyasaya sürülecek olan ürünler ve yazılım geliştirmeleri kullanıcılar tarafından merakla beklenir oldu. WWDC 2018 ile ilgili bilgi almayı arzu eden kullanıcılar Siri'ye bu konuyla alakalı soru sordukları zaman Siri'nin kendisi yeni bir ses ile güncelleneceğini belirtmiştir. Yazılım güncellemesinin sızıntısının Siri asistanından çıkması da Apple kullanıcılarını şaşırtmıştır.

Siri asistanının büyük rakiplerinden olan ve Google platformlu bir yazılıma sahip olan Google Asistan'ın geçtiğimiz haftalarda 6 yeni sesle karşımıza çıkması da Google'ın bu konuda boş durmamış olduğunu gösteriyor.


Siri Asistanın İnsansı Yeni Sesi

Siri asistanın Apple cihazlarda büyük bir yardımcı olduğu herkesçe bilinen bir gerçek. iPad, iPhone, Apple Watch ve MAC cihazlarda komutlarla işlem yapan ve Türkçe dil desteğini de bünyesinde barındıran kişisel bir asistan olarak görev yapması Apple kullanıcılarının büyük oranda işlemlerini yapmalarını kolaylaştırıyor. iOS 10 ve iOS 11 güncellemeleriyle birlikte Siri artık eski robotumsu sesini kaybetmiş ve daha insansı bir sesle konuşur olmuştur. Doğal bir ses ile konuşmasının yanı sıra her daim kullanıcısının yanında olmasından dolayı kişisel bir asistan olarak Siri'nin iyi bir iş çıkardığı söylenebilir.


Siri Asistanın Yazılım Güncellemesiyle Gelmesi Beklenen Özellikler

iOS güncellemeleri ile Siri asistanın insansı bir sese kavuşmasının yanı sıra beklenen başka birçok özellik ve yazılım güncellemesi olduğu görülüyor. Siri'nin kelime yapılandırmasının çok daha ileri bir düzeye taşınması beklenirken, ayrıca bazı kelimelerden cümleleri oluşturma yeteneği kazanması da beklentiler arasında. Siri ile kullanıcı arasındaki iletişimin güçlenmesini sağlayacak olan bu beklentilerin WWDC 2018 ile gerçekleşmesi bekleniyor.


HomePod'un Beklenen Uygun Fiyatlı Sürümüne Dair Haberler

Siri asistanın kendisi tarafından belirtilen yenir bir sese sahip olmasının yanı sıra yeni bir evi de olacağı sözleri akıllara beklenen ve uygun bir fiyatla piyasaya sürülmesi umulan HomePod'u getirdi. WWDC 2018'de kullanıcılar bu nedenle uygun bir fiyat ile piyasaya sürülmesini umdukları HomePod'un tanıtılmasını bekliyorlar. Siri'nin kendisi tarafından söylenen sözlerle de uygun fiyatlı olarak gelecek yeni bir HomePod söylentilerinin gerçekleşeceği beklentisi yükselmiş oldu.

HomePod modeliyle beraber masaüstü sesli asistanlar arasında yer almaya çalışan Apple firması şu anda en büyük rakipleri olan Google ve Amazon'un oldukça gerisinden geliyor. Paylaşılan haberlere göre WWDC 2018'de yaklaşık 200 dolar fiyatlı bir HomePod'un tanıtımı yapılacak ve bu HomePod modeli Beats markasına sahip olacak.



Kaynak: Bahçeşehir Üniversitesi / Wissen

Yazara Soru Sor

Blogumuza Abone
Olun

Güncel makalelerden ve eğitim fırsatlarından haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Benim gibi işsiz bir mühendisi alarak hayatında büyük bir dönüm noktası yarattığı için Wissen’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Muhammed GÜNGÖRMEZ
Şu anda da bu bilgiler ışığında Turkcell Teknoloji ICT’de çalışmaktayım. Bütün bu tecrübelerden dolayı Wissen’e çok teşekkür ederim.
Nevzal BAL
Wissen gerek marketing gerek sosyal medyada desteklerini esirgemedi ve eğitmenler her zaman yanımda oldu. Wissen ailesine çok teşekkür ederim.
Barış ÖZGEN